معلمانه

10 ویژگی یک معلم خوب

🌺🍃نقش معلم امروزه تنها انتقال معلومات و آموزش مطالب درسی نیست، بلکه او در رشد و پرورش کل شخصیت دانش آموز مؤثر است.

معلم، به ویژه معلم کودکستان و سالهای اول مدرسه، نقش مادر دوم را برای کودک ایفا می کند. زیرا کودک نگرش خود نسبت به مادر را به او تعمیم می دهد بنابراین دغدغه ی بسیاری از خانواده ها انتخاب معلم خوب برای فرزندان شان می باشد.

هر چند مشخصات یک معلم خوب و موفق در موقعیت ها و محیط های مختلف متفاوت است، با این حال معلمان خوب به طور کلی خصوصیات مشترکی دارند که در ادامه به مهم ترین آن ها اشاره می کنیم.
🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸
۱ – ثبات عاطفی و روانی

معلم به عنوان یک رهبر و الگوی رفتاری باید در افکار و اعمالش ثبات داشته باشد و تحت تأثیر عواطف و هیجاناتش تصمیم گیری نکند؛ به طوری که دانش آموزان بتوانند از این نظر به او اطمینان داشته باشند .
🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸
۲ -ادامه به یادگیری

معلم خوب کسی است که همیشه احساس نیاز به یادگیری و فراگیری مطالب تازه داشته باشد و مطالعات خود را پس از کسب مدرک تحصیلی متوقف نکند.
منابع مطالعاتی اعم از کتاب، مجلات تخصصی، اینترنت و حضور داوطلبانه در کارگاه ها و جلسات مرتبط شغلی به حرفه ای شدن معلم کمک شایانی می کند.
🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸
۳ – مهربانی و همدردی با دانش آموزان

معلم باید رفتارش به طریقی باشد که دانش آموزان بتوانند آزادانه ناراحتی ها و مشکلات خود را با او در میان بگذارند و اطمینان داشته باشند که به مناسبت اشتباهاتی که کرده اند مورد انتقاد و بی مهری واقع نخواهند شد.
چه بسا خاطره ی یک همدلی سال ها در خاطر یک دانش آموز باقی بماند و حتی مسیر زندگی او را تغییر دهد.
🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸
۴ – روحیه ی همکاری

یک معلم خوب همیشه آماده ی همکاری با دیگر معلمان است، خصوصاَ اگر احساس کند که وجودش در این همکاری مؤثر و لازم است .
🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸
۵ – صبر و بردباری

بیشتر بخوانید: مطالب خواندنی از 14 اختر تابناک آسمان (چهارده معصوم)

یکی از خصوصیاتی که واقعاَ یک معلم خوب باید از آن برخوردار باشد بردباری است. زیرا اصولا معلم با کودکان و نوجوانان سر و کار دارد و این افراد به مناسبت کمی تجربه و سن گاهی اوقات رفتاری از خود بروز می دهند که چنانچه معلم در برابر آنها بردباری کافی نداشته باشد موجب ناراحتی های فراوانی خواهد شد.
🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸
۶ – رعایت انصاف در ارزشیابی ها

چنانچه ارزشیابی معلم در موقعیت های مختلف منصفانه نباشد، موجب کینه و عناد و در نتیجه دوری گزیدن برخی از دانش آموزان از معلم می شود و می دانیم که این حالات عاطفی چه ثمرات بدی به دنبال خواهد داشت.
🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸
۷ – آشنایی با اصول روانشناسی

معلم باید علاوه بر داشتن تخصص در زمینه ی خاصی که تدریس می نماید، با اصول کلی روانشناسی نیز آشنایی داشته باشد. زیرا عدم آشنایی با روانشناسی گاهی اوقات باعث می شود که رفتار دانش آموز به غلط تعبیر گردد و در نتیجه کدورت و جدایی ایجاد شود.
چنانچه معلم با قوانین رشد، یادگیری، خصوصیات سنی گروه های مختلف، روانشناسی پسر و دختر و غیره آشنا باشد، خیلی از مسائل و مشکلات را می تواند به آسانی توجیه کند و راه حل آنها را پیدا کند.
🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸
۸ – قدرت بیان

خوش صحبتی و قدرت بیان یکی از عواملی است که در ایجاد رابطه با افراد فوق العاده مؤثر است و معلم که علاوه بر ایجاد رابطه با دانش آموزان باید مطالب درسی را به آنها تفهیم کند، حتماَ باید از این نیرو برخوردار باشد.
بسیاری از افراد با سواد و مطلع هستند، ولی در اظهار مطالب و تفهیم آن به دیگران ناتوانند. چنین افرادی به ندرت می توانند در کار معلمی و آموزش موفق شوند.
🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸
۹ – آراستگی ظاهر

معلمی که در برابر دانش آموزان کلاس ظاهر می شود و ناچار است روزی چندین ساعت با آنها سر و کار داشته باشد، باید از نظر سر و وضع ظاهر کاملا آراسته باشد.
البته آراسته بودن به آن معنی نیست که همیشه لباس آخرین مد به تن داشته باشد و هر روز ساعت ها وقت صرف خود آرایی نماید، بلکه باید آرایش و پوشش او با محل و محیطی که در آن تدریس می کند متناسب باشد و رعایت پاکیزگی و انضباط را بنماید.
🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸
۱۰ – ارزشیابی از کار خود

یک معلم خوب کسی است که مرتب از کاری که می کند ارزشیابی به عمل آورد. یعنی با توجه به هدف های آموزشی و رفتاری که در آغاز شروع هر کلاس در نظر دارد، باید ببیند که تا چه حد این هدف ها برای او حاصل شده است و تا‌ چه حد توانسته است در دانش آموزان نفوذ کند و مورد تأیید آنها واقع شود سپس برای رفع نواقص راهکارهای مناسبی را در نظر بگیرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

2 × دو =